TECHNICZNY PORADNIK TWORZENIA FILMÓW DLA REPLAYA
Call of Juarez
temat:    195/497  
Sethan

Apple I
 06.10.2006 13:38

Widziałem waszą recnzję tej gry w Hyperze i dziwi mnie jedna rzecz, mianowicie jakość tejże recencji, widać było że nie jest ona najwyższych lotów (wiem że gra ma duże wymagania) więc moje pytanie jest takie: na jakim komputerze ją nagrywaliście?? Myslałem że jeżeli robicie recenzję jakiejś gry to robicie ją na dobrych komputerach. Grafika była naprawdę kiepska :/

Ps. Nie mam do was bynajmniej żadnych pretensji, jestem tylko ciekaw :)

drynda

ENIAC
 06.10.2006 16:00

Ty w ogóle widziałeś tą grę??

Sethan

Apple I
 08.10.2006 13:55

widziałem, grałem w demko nawet

GuMoL

PC XT
 11.10.2006 08:37

Nie zapominaj ,ze to polska gra :D

dziq

ENIAC
 11.10.2006 11:06

Właśnie w fresh air pokazywali tą grę na pogorszonej grafie. Jak pokazywali bodajrze tą grę z E3 czy ecg to wyglądała ona znacznie lepiej.

11.10.2006 13:51

Po pierwsze: Fresh Air nie jest recenzją, a prezentacją gry. Po drugie: obniżenie rozdzielczości na telewizyjną niestety bardzo często skutkuje tym, iż pewne szczegóły graficzne są słabiej zauważalne.

Sethan

Apple I
 11.10.2006 15:54

rozumiem, ale chodzi mi oto, że w innych waszych prezentacjach gier grafika był bardzo ładna a w Call of Juarez była po prostu brzydka. Zastanawiałem się tylko co było tego powodem.

11.10.2006 16:31

Może wynika to z faktu, że gra ma tonację w większości szaro-burą i wydaje się przez to nie tak atrakcyjna graficznie?

Sethan

Apple I
 11.10.2006 17:41

Bardzo możliwe, bo główne "zarzuty" jakie mam wobec tej prezentacji to taka właśnie szarosć, bo gra sama w sobie chodzi płynnie. Ale rodzi się pytanie czemu w waszej prezentacji gra jest taka szarobura a noramalnie wygląda bardziej kolorowo??

Bezimienny

ENIAC
 16.10.2006 19:40

Polak potrafi:p

Packa

ENIAC
 26.10.2006 22:14

Nom pokazaliśmy, że potrafimy już samym Painkillerem a to tylko udowodniło, że i my możemy zrobić dobre gry. Może to jakiś początek polskich gier. Nie zdziwię się jak za parę lat zobaczę calą półkę z polskimi grami.

ramirez1

ENIAC
 26.10.2006 23:57

Call of Juarez jest super wszystko co Polskie jest super :D gra wnosi do gatunku FPS kilka nowych rzeczy m.i. niezabijesz postaci neutralnych bo przerwie ci sie rozgrywka to mi sie podoba niezabijesz bezkarnie zwierzecia(koń) bicz to jest patent.I klimat dzikiego zachodu był juzpanowie z Activision ale nie z tej strony ten mi sie podoba lepiej.

Sethan

Apple I
 29.10.2006 13:49

Wydaje mi się że to jak zabijesz postac neutralna to przerwie ci się rozgrywka nie jest wcale taką nowością...

red.pl

PC XT
 02.11.2006 09:35

Call of Juarez grałem i gra mnie powaliła na kolana... jeszcze bardziej jak się dowiedziałem że to polska produkcja! Gra wymiata graficznie i grywalnością- jedna z najlepszych strzelanek w jakie grałem :D

Pzd.

ArsenL

ENIAC
 11.11.2006 16:48

dobra gra na dobre kompiaki ;>
Straszliwie ramy zjada
ale się opłaca
te śieks śutery (:) )
to jest coś
Może dołączy to do Hydraulika i Painkillera
(może:P)

Eklips

ENIAC
 16.12.2006 15:30

Widzialem na HYPER Call of Juarez no i jest to dobra gra bardzo dobra grafika...

Eklips

ENIAC
 16.12.2006 15:37

I chyba kazdy ogladal westerny i w COJ wlasnie jest tam taki klimacik xD

rosiu112

ENIAC
 18.12.2006 15:16

Co się dziwić to polska gra, jedyna najlepsza polska gra.
Polacy nie umią robic gier.
I co tu się dziwić.

Sethan

Apple I
 18.12.2006 15:18

Jak już to nie umieją. Lecz wydaje mi się że jednak umieją, grałeś w Painkillera?? masz kolejny przykład na dobrą polską grę.

rosiu112

ENIAC
 18.12.2006 15:23

Grałem i grafika jest dobra ale fabuła KUPA.
Żeby gra była dobra trzeba dobrej grafiki i fabyły i wiele innych wspułczynników.
''Sethan'' moim zdaniem poprostu ta gra nie jest dorobiona ale jak ci sie podoba to miłaj gry życze.

Sethan

Apple I
 18.12.2006 15:26

Heh, dzięki :) podoba może się i podoba, ale mój sprzęt bynajmniej takiej gry nie uniesie.

Swoją drogą to i Painkiller i CoJ mają strasznie duże wymagania, co niestety obniża ich ocenę..

rosiu112

ENIAC
 18.12.2006 15:28

Zgadzam się.
Niestety jesili nie masz konsolki to musisz inwestowac co jakis czas w kompa.

Sethan

Apple I
 18.12.2006 15:31

Za to gierki na konsole są cholernie drogie.. i co tu wybrać?? :P dla mnie osobiśćie komp nie ma konkurecji.

rosiu112

ENIAC
 18.12.2006 20:26

Jak ktoś ma pieniążki to mu to nie przeszkadza.

DJDoter

ENIAC
 19.12.2006 21:51

rosiu112 konsola ps2 jest o wiele tańsza niż dawniej a tytuły wydawane na tą konsole bardzo ciekawe więc warto zainwestować te 400zł w konsole a natepnie urzywać SWAP MAGIC .

Kamikadze

NextGen
 14.07.2007 23:36

Co do CoJ mam mieszane uczucia. Gdy gralem Billym to gra byla nudno bo tylko sie musialem chowac i uciekac. Jednak gdy mozna kierowac ksiedzem no to wtedy gra sie super. Jaka to przyjemnosc gdy sprzatne goscia i moge sobie nad nim biblie poczytac. No i przynajmniej nie musze sie chowac i skradac. Mozna ta gre cenic za to ze wspaniale oddaje klimat Westernowy. EXTRA

post edytowany 1 raz, ostatnio 14.07.2007 23:37

JurgeN

PC XT
 05.08.2007 12:56

Moim zdaniem gra obiema postaciami jest super, chociaż w CoJ-u rzeczywiście lepiej gra się pastorem. Polskie gry nabierają rozpędu ;). Jeszcze trochę i możemy spodziewać się wielu światowych premier :).

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.08.2007 22:04

Infernal10

Deep Blue
 20.09.2008 13:38

Call of Juarez nie jest jeszcze produkcją, która mogłaby zawstydzić studia z USA czy Wielkiej Brytanii, ale jest to tytuł, którego my nie musimy się wstydzić.Nawet więcej-Call of Juarez to naprawdę niezła gra!

Niezła, ale niestety nierówna. Etapy podzielono mniej więcej po równo na dwóch bohaterów: rewolwerowca i kaznodzieję w jednym, czyli posępnego Raya, oraz Billy'ego, którego najprościej określić mianem metyskiego skunksa.
Poziomy Billym są zdecydowanie mniej udane.Przede wszystkim dlatego ,że w nich niewiele się dzieję.Szkoda, bo pomysł na połączenie shootera i skradanki nie jest zły, tyle tylko, że obydwa oblicza takiej gry musiałyby być dopracowane do perfekcji. Tego szlifu jednak Call of Juarez nie ma.
Suma plusów i minusów wypada jednak zdecydowanie na korzyść Call of Juarez - i z naprawdę dużym zapasem tych pierwszych.
Dobrze ,że grę dystrybuuje za granicą Ubisoft, bo ten całkiem udany, bardzo klimatyczny FPS ma szansę spodobać
się w Stanach Zjednoczonych, Anglii czy Francji.

Ocena: +7

Grywalność: 7
Video: 8
Audio: 9

Plusy:
Znakomite poziomy Raya,
Kilka świetnych pomysłów,
Wciągająca fabuła

Minusy:
Kilka tragicznych etapów,
Jako skradanka jest bardzo słaba,
Dużo niewykorzystanych pomysłów,
Duże jak na tą grę wymagania sprzętowe

pitbull18spf
 20.09.2008 15:26

Jak dla mnie to gra jest spoko. Jest to gra polka i jak to się mówi "Od razu Krakowa nie zbudowano" czy jakoś tak. Według mnie Polska się wybiła dzięki tej produkcji dzięki niej (mam nadzieje) zobaczymy na rynku wiele wiele nowych i coraz lepszych gier tworzonych przez polaków. Jeśli chodzi o grę to jak pisano wyżej są etapy dobre i złe ale w grę można miło grać :)

seba.p93

PC XT
 20.09.2008 15:26

Wlasnie przechodzilem ta gre i jest bardzo fajna lecz czasami trudna na hard oczywiscie grafika i reszta jest na swoim miejscu i fajna zecz jest spowolnienie czasu ktura posiada rey:d
pozdro
WArto zagrac nie ma duzo westernow na takim dobrym poziomie

Lukason

ENIAC
 01.02.2009 18:23

Dokładnie dużo takich westernów nie ma .. a fakt ze to Polska gra i wygląda "nieźle" pokazuje ,że nasi chłopcy umieją coś zrobić ... tylko , że meczy mnie .. Polska gra a trzeba czytać ^^ Fabuła całkiem interesująca , pomysł z psuciem się broni , 2 postacie do sterowania ale nasuwa się minus ... .Potężnie długi czas ładowania i jeszcze jak się załaduje to w trakcie rozgrywki też się ładuje ehh no ale nic ... kolega się czepia ze zła jakość w pokazówce w Hyperze ;P no cóż dawno było nie pamiętam ;p
PZdr

Norbix

ENIAC
 29.11.2009 17:35

Lubie grę jest spoko a ja ktoś gra na multi niech odwiezdi stronke mojego clanu :)

spis tematów

SZUKAJ NA FORUM

POKOJE

FAQ przeczytaj zanim napiszesz
DO I OD HYPERA pytania do nas
ANIME nasze seriale
PROGRAMY HYPERA Wasze komentarze do programów Hypera
REVIEW TERRITORY program Miłosza i Tadeusza - Wasze o nim dyskusje
REPLAY Tutaj możecie dyskutować o tworzonym przez was, widzów, programie
ON THE ROAD oczami kamer HYPERA
TRAILERS Zapowiedzi nowych gier.
MATERIAŁY WIDEO Miejsce na rozmowy o filmikach dostępnych na naszej stronie.
GRY PCtowe tutaj dyskutujemy o grach na PC
GRY KONSOLOWE tutaj dyskutujemy o grach na konsole
GAMESCOM Tutaj będziecie mogli porozmawiać o targach GamesCom oraz o naszej relacji.
GRY JAVA tutaj dyskutujemy o grach Java
SPRZĘT I OPROGRAMOWANIE czyli to, na czym gracie
KSIĄŻKA I FILM Dyskusje o wartych wspomnienia obrazach filmowych i książkach - niekoniecznie związanych z grami komputerowymi.
ŚCIĄGAWKI jak to przejść?
HYDE PARK Miejsce na offtopiki i inne tematy nie pasujące do pozostałych działów.
PROGRAMY HYPERA - ARCHIWUM co najchętniej oglądacie